بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد، مهندس سید عزتالله ضرغامی 19 تیرماه با حضور در مراسم جشن ثبت جهانی یزد در محل باغ جهانی دولت آباد گفت: «برای ثبت جهانی یزد نمایندهای از کشور پرتغال از طرف یونسکو در این شهر مدتی اقامت داشت و مهندسی و معماری منحصر بفرد یزد را از نزدیک دید. مهمترین چیزی که توجه او را به خود جلب کرد، وجود کنیسه و کلیسا در کنار مسجد بود و اینکه ادیان مختلف در کنار هم در صلح و صفا زندگی میکنند و الگویی مسالمتآمیز را به دنیا نشان میدهند.»
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به انسجام و اتحاد یزد به عنوان الگو اشاره کرد و گفت: «از نظر رئیس یونسکو نیز، اولویت این رفتارها، از قنات و بادگیر بالاتر است و این میراث معنوی یک شاخصه مهم در ثبت جهانی به شکار میرود.»
مهندس ضرغامی با اشاره به اینکه اعتقادات مذهبی، آیینهای ویژه، توانمندی و مهارت در کنار آمدن با طبیعت، یزد را تبدیل به بزرگترین شهر تاریخی و خشت و گل کرده است، اظهار کرد: «من کشور را دور میزنم، اما هیچ کجا را به اندازه یزد ندیدم که مردم از بافت تاریخی حفاظت کنند و پای این حفاظت بایستند.»
او به برخی مشکلات حریمهای بافت تاریخی اشاره کرد و گفت: «یزدیها به خوبی قدر این بافت تاریخی و حریم 700 هکتاری آن را میدانند. شاید اگر فرهنگ یزد نبود مشکلات زیادی برای اداره آن داشتیم، یزدیها خودشان پای کار هستند و ارزش آن را میدانند.»
مهندس ضرغامی ادامه داد: «این اشتباه است که میراثفرهنگی مانع توسعه است. میراثفرهنگی پیشران توسعه است و این تجربه تاریخی انباشته شده از نیاکان ما و مدیریت داشتههای ماست.»
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با بیان اینکه یزد باید الگوی حفاظت باشد، گفت: «در یزد، بهترین فرهنگ و روابط اجتماعی وجود دارد. یزد شهر قنات، قنوت و قناعت است و این قناعت و قنوت ترکیب میشود و از دل این ایمان، قنات بیرون میآید.»
او با اشاره به اینکه یزد، ایران کوچک و جهان کوچک شده است و به اعتراف یونسکو به عنوان الگوی جهانی بشریت است، افزود: «ثبت جهانی یعنی متعلق به تمدن جهانی و همه دنیاست، آنها با افتخار یزد را در ۱۸ تیر ۱۳۹۶ انتخاب کردند و امروز وظیفه ما این است که فرهنگ خودباوری و بریدن از غیر را حفظ کنیم.»
مهندس ضرغامی تاکید کرد: «این الگو برگرفته از سابقه تاریخی ارزشمند ماست و باید آن را به همه دنیا صادر کنیم. وظیفه ما و رسانهها بسیار سنگین است. همزیستی ادیان و جریانهای فکری مختلف موجود در طول تاریخ، باید به عنوان ظرفیت ارزشمند ایران اسلامی حفظ شود و منجر به رشد نسلهای آینده در داخل کشور شود.»
انتهای پیام/